Onderwerpen:
De Nu te veranderen toekomst – Evert Jan Beverwijk
Spiegelogie, Pionieren, Verhalen vertellen – Willem de Ridder
Luister nu: Frontier Radio 9 december 2009
Een interview met Evert Jan Beverwijk over de Nu te veranderen toekomst. .
Evert jan Beverwijk is Visionair en Architect van de Creatieve Economie en Vierde Generatie Internet in Europa ontwierp en bouwde in de tachtiger jaren Interactieve Televisie Netwerken in Afrika en Europa, introduceerde Mosaic en Netscape in Europa tussen 1993-1994, ontwikkelde samen met de kabelexploitanten en TOP 25 Nederlandse bedrijven Kabel Internet en Interactieve Marktplaatsen tussen 1994-1996, was een van de initiatiefnemers en projectleiders van Kennisnet, het Intranetwerk voor alle lagere en middelbare scholen in Nederland tussen 1997-1999. In 1999 ontwikkelde hij samen met een aantal Amerikanen, Canadezen en Nederlanders het Creatieve Economie model.
Het model voor een community economie in de 21ste eeuw. Vandaag houdt de heer Beverwijk zich als Creanoom bezig met het opzetten van mondiale Creatieve Economieлn “Of Scale” en Vierde Generatie Internet systemen voor nationale en multinationale bedrijven over de hele wereld.
Daarnaast kun je Evert jan Bewust of Onbewust uw Levensvragen stellen en krijg je zelf een antwoord over Heden, Verleden en Toekomst.
Een interview met Willem de Ridder, pionier, Spiegeloog, Verhalenverteller.
Willem de Ridder staat aan de wieg van tal van ontwikkelingen op het gebied van kunst cultuur en recreatie. Hij was bijvoorbeeld nauw betrokken bij de oprichting van alternatieve jongerenclubs als Paradiso, Fantasio en de Melkweg. Samen met Wim van der Linden realiseerde hij ‘Sad Movies’, die op filmfestivals in heel Europa werden vertoond. Met de componisten van nieuwe muziek Dick Raaijmakers, Louis Andriessen, Peter Schat, Ton Bruynel, Rob Dubois, Jaap Spek en Misha Mengelberg was hij medeoprichter van de Mood Engeneering Society (MES). De resulterende concerten waren visuele muziekevents (F 1960, 4B & 1O, Ballet). De Ridder werkte samen met Nam June Paik en presenteerde Paiks’ “Piano for all Senses” in zijn galerie ‘Amstel 47’ te Amsterdam. Met Wim T. Schippers was hij oprichter van de “Association for Scientific Research in New Methods of Recreation (AFSRINMOR International).
Willem de Ridder bedacht en realiseerde in de loop der jaren een hele reeks bladen: Hitweek, Aloha, Suck, etc etc
Willem bereikte landelijke bekendheid met roemruchte radiouitzendingen als ‘N8rit’, ‘Doodsangst escapade’ en ‘Talkradio’. Bij nachtrit de werden radioluisteraars uitgenodigd aan een soort speurtocht deel te nemen, waarbij zij de instructies via de radio konden opvolgen om uiteindelijk naar een bepaald punt geleid te worden (waar verder overigens niet veel bijzonders gebeurde). Meer dan twintig jaar lang had de Ridder een wekelijkse radioshow op het Amsterdamse vrije radiostation dat eerst WHS heet, later Radio 100 en uiteindelijk opgaat in DFM. Hij praat hierin met gasten in de studio, telefonisch met de luisteraars en laat regelmatig zijn hoorspelen horen. In 2006 start hij zijn eigen webradiostation Ridderradio en is hij niet langer te horen op DFM. Ridderradio zendt dagelijks uit, de Ridder verzorgt zelf enkele malen per week uitzendingen. Luisteraars kunnen direct met de radiomaker chatten, hem op de webcam zien en zelf via de telefoon hele gedeeltes van het radioprogramma invullen.
Meer informatie staat op: http://www.willemderidder.com.
Geef een reactie